Hand in Hand

Mednarodni športni HEPA kampi 2023

V Mladinskem centru Brežice smo poleti izvedli mednarodni športni HEPA kamp, s ciljem 420 udeleženih v: tečajih samoreševanja; igri pobega na prostem za moč, vzdržljivost in obvladovanje telesa; veslanju in deskanju na reki; “pametnem” ogrevanju; inovativnih oblik rokometa in inovativnih oblik plezanja.

V različne inovativne športe discipline je bilo vključenih 350 mladih iz kar 17 držav: Makedonije, Bolgarije, Estonije, Finske, Italije, Madžarske, Hrvaške, Avstrije, Češke, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Francije, Nemčije, Egipta, Poljske, Srbije, Nemčije, Turčije, s čimer smo presegli načrtovano zastopanost držav.

Veseli in ponosni pa smo, da smo zbrali kar 350 udeležencev, kar pomeni 83-odstotno uspešnost. Zadali smo si cilj ponoviti tabor v zimskem / spomladanskem obdobju, dokler ne dosežemo zastavljenega števila 450 udeležencev.

Vsakič smo tabor z udeleženci začeli s skupinskimi spoznavalnimi aktivnostmi, med katerimi je tudi Walk and talk, ki je namenjen poglobljenemu medsebojnemu spoznavanju. Skupini sta se povezovali različno hitro, zadnja skupina je to storila bistveno kasneje kot ostale. Nadaljevali smo z vprašalniki, namenjenimi projektnemu raziskovanju, ki smo jih ponovili tudi zadnji dan tabora. Pri športnih aktivnostih, ki smo jih izvajali v skladu s projektnim načrtom, jih je spremljala mentorica Anja. Nekatere skupine so njeno spremljanje potrebovale manj, druge bolj, čemur se je prilagodila med tabori. Več podpore so potrebovali udeleženci iz zavodov za prestajanje kazni zapora in tisti z vedenjskimi težavami, najmanj podpore pa skupina s številnimi športniki in glasbeniki.